SONY

x

EYE FILM MUSEUM

Eye Filmmuseum & SONY Pro Digital Imaging Benelux gaan samenwerken om de rijke historische beelden en het bijzondere visuele werk van Eye Filmmuseum aan het grote publiek te laten zien!

Eye Filmmuseum Amsterdam
Eye is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert in het Eye Collectiecentrum zo’n vijftigduizend films uit alle genres: een fraaie staal- kaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms.

Eye volgt de actualiteit op de voet met programma’s, tentoonstellingen en evenementen. Iedere dag staat het museumgebouw vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd. Vier zalen, een expositieruimte, een educatieve studio, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.

Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De medewerkers van het museum spannen zich in om alles wat je over film zou willen weten onder handbereik te brengen. Voor jong en oud, filmliefhebber en professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht Eye de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur. Eye leert je anders kijken.

Ian Lopez (Business Development Manager SONY BENELUX) over de samenwerking: “Het prachtige gebouw en het bereik van Eye is precies wat wij zoeken. Via Eye filmmuseum kunnen wij onze nieuwe producten & diensten goed vertalen naar onze bedrijfs- en productdoelstellingen van de professionele tak. Eye is de bakermat van de film in Nederland met een rijke collectie. Maar ook in de toekomst zal de vraag naar content, content creatie en high end producten en diensten alleen maar verder toenemen.

Kwalitatief goede streaming is door COViD-19 nog nooit zo belangrijk geweest. Onze samenwerking is erop gericht de professionele filmmaker, producent en gebruiker mee te nemen in de wereld van SONY PRO Digital Imaging. Wij willen ook young talent inspireren en verder in contact komen met een nieuwe generatie filmmakers. Wij kijken uit naar een vruchtbare en beeldende samenwerking met Eye!”

Hester Barkey Wolf (Hoofd Development Eye Filmmuseum): Wij zijn trots dat SONY Pro zich als projectpartner heeft verbonden aan Eye. De focus van de samenwerking zal liggen op de kwalitatief hoogstaande en innovatieve producten van SONY.

Wij weten dat (beginnende) filmmakers, producenten en andere gebruikers graag met hun producten werken en geven hen middels masterclasses, workshops en presentaties de kans deze producten beter te leren kennen. Sony hoort in dit huis van de film!

Deze samenwerking is tot stand 10WAVES.

Michiel van Rijn, (oprichter 10WAVES): ”Deze twee mooie partners zijn echt een “Match made in Heaven”! Eigenlijk verbaast het mij dat deze samenwerking niet eerder tot stand is gekomen. Deze twee ijzersterke merken verbinden en versterken elkaar door gebruik te maken van elkaar’s kwaliteiten. En dit zit in hun DNA. Ik ben zeer verheugd dat deze samenwerking tot stand is gekomen en natuurlijk trots dat ik bij kan dragen aan deze mooie match!

Arrow-up